-->

1.9.06

Google.cz - již v provozu

Všichni čeští uživatelé internetového vyhledavače Google mají od čtvrtečního večera k dispozici jeho české stránky s doménou Google.cz. Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Uživatelé budou mít k dispozici řadu produktů v češtině, například programy Picassa, Gmail nebo Google Desktop 4.0.

Google získal českou doménu Google.cz začátkem srpna od původního držitele Tomáše Schela v rámci mimosoudního převodu. Google již delší dobu prostřednictvím inzerátů v ČR hledá obchodní zástupce i programátory. Podle odborníků by firma mohla v ČR otevřít zastoupení pro střední Evropu. Hovoří se však také o Polsku, které má výhodu většího potenciálního trhu.

Firma spravuje majetek za víc než 14 miliard dolarů. Za loňský rok vykázala čistý zisk 1,47 miliardy dolarů, v přepočtu tedy asi 32,5 miliardy korun.

České vyhledávací služby s portály: Atlas.cz měsíčně navštíví kolem 1,5 milionu unikátních návštěvníků. Centrum.cz má návštěvnost o 600.000 uživatelů vyšší. U Seznamu (seznam.cz) se návštěvnost pohybuje kolem 3,5 milionu. Ke špičce ve vyhledávání na českém internetu patří zejména Jyxo.cz.

Zdroj:
Ihned.cz (upraveno)

 

Žádné komentáře: